Kontakt oss

Skreddersydde en smart læreportal tusenvis av unge bruker daglig

UTFORDRINGEN: TV 2 Skole ønsket å utvikle en læremiddelportal som skulle bli læremidlenes svar på Spotify. Innovit skulle bygge og utvikle portalen med smarte løsninger som ikke var brukt tidligere. I disse dager opplever portalen stor vekst.

Del denne artiklen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
 • I 2015 hadde TV 2 Skole en Sharepoint-løsning som de brukte ut mot brukerne. På grunn av høye lisenskostnader og lite fleksibilitet for tilpasninger, ønsket vi å bytte ut løsningen med noe mer moderne.
 • Vi trengte et publiseringssystem som så bra ut for brukerne og var lett å tilpasse og enkelt å bruke for redaktører, sier utviklingssjef Trond Rødvik hos TV2 Skole

Sjekk ut elevkanalen.no her

På mange måter måtte TV 2 Skole og Innovit starte fra scratch. Det fantes ikke lignende læreportaler av denne typen fra før.

 

LØSNINGEN: Innovit måtte skreddersy en portal-løsning for TV 2 Skole

 • Innovit leverte en smart og brukervennlig portalløsning for kundesider og et publiseringssystem. Systemet er utviklet på plattformen Microsoft.NET. For oss var dette akkurat hva vi trengte.
 • I løpet av årene har sidene blitt oppdatert, og vi har alltid fått god hjelp av Innovit, sier Trond Rødvik.

Han legger til at løsningen var avansert, men brukervennligheten skulle være på topp.  For målgruppen er nemlig krevende.

 • Det var et stort stykke arbeid med å utvikle portalen slik at den traff barn og unge. En målgruppe som er utfordrende å nå på riktig måte, for oss voksne. Og tilbakemeldingene har vært veldig gode fra brukerne, sier Trond Rødvik.

Brukes over hele landet

Portalen har både gratis og betalt innhold fra flere forlag, organisasjoner og mediehus. Alt innhold er knyttet opp mot kompetansemål i læreplanene fra Utdanningsdirektoratet. Kundene er betalende skoler og kommuner i Norge.

Portalen inneholder nyheter og læremidler for alle skoletrinn fra barneskole til videregående og fremmedspråkopplæring.  Læring skjer gjennom videoer, quizer, e-bøker, Kahoots og annet innhold som fenger, samtidig som man lærer.

RESULTATET: Elevekanalen.no ble lansert i 2015 ( under navnet TV 2 Skole). I fem år har læreportalen utviklet seg, blitt utvidet og fått nye løsninger. Blant annet har Innovit sørget for at elevkanalen.no er integrert mot Feide for innlogging.

 

I tillegg er disse spesial-løsningene lagt til:

 • Maskinoversettelse bokmål til nynorsk via NTB sin oversettelse-tjeneste.
 • Tekst til tale via Googles «Text to speech» API.
 • Støtte for oppretting og visning av kahoots.
 • Integrasjon mot TAO for å opprette quizer og oppgaver i standard format (QTI).
 • Integrasjon mot andre publiseringssystem for å hente ut og synkronisere innhold for å vise det på elevkanalen.no (blant annet NDLAs publiseringssystem og EPiServer)
 • Fokus på tilgjengelighet for hele nettstedet. Eget grensesnitt for brukere med spesielle behov som bryterstyring og øyestyring.
 • Animasjoner og enkle pedagogiske spill for de yngste elevgruppene

Veldig godt fornøyd med samarbeidet

TV 2 Skole er godt fornøyd med samarbeidet, som nå har vart siden 2015.

 • Vi leverer innholdet på sidene, mens Innovit hele tiden sørger for at vi har kontinuerlig drift, at portalen utvikler seg og nye tjenester blir lagt til når vi spør. Eleveportalen.no er blitt veldig bra. Den er vi stolt av. Det er raskt og enkelt å legge inn saker, publisere og endre for oss redaktører.

Jeg er veldig godt fornøyd med Innovits fagfolk. De har levert, og leverer, smarte løsninger som vi og garantert flere tusen skolebarn over hele Norge setter pris på hver dag. Vi har ikke like mange brukere som Spotify, men flere og flere bruker oss. Og brukervennligheten skal være minst like god som musikkstrømme-siden, sier Trond Rødvik hos TV2.

Relaterte artikler

Kontakt oss